Brīva vieta REKLĀMAI

Bauskā būvē ūdens un kanalizācijas sistēmas

Bauskā tiek iekārtotas ūdens, kanalizācijas un lietusūdens kanalizācijas sistēmas. Līdz šim ar satiksmes ierobežojumiem bija jārēķinās Pionieru ielas apkārtnē, tagad darbi ritēs arī Brīvības bulvārī un Kalēju ielā.

Lietusūdens kanalizācijas sistēmas būvdarbi pašlaik pārsvarā skar Pionieru un Zemgaļu ielu. Iedzīvotāji ir nesapratnē par zemes kaudzēm Mūsas krastā. «Tiek gatavota vieta apjomīgām lielas jaudas attīrīšanas iekārtām. Vēlamies panākt, lai lietusūdens upē nonāk attīrīts,» informē Bauskas novada domes attīstības un plānošanas nodaļas galvenā speciāliste Laine Baha.

Bauskas ielās sākušies ūdenssaimniecības attīstības projekta otrās kārtas darbi. SIA «Bauskas ūdenssaimniecība» valdes loceklis Gunārs Akmeņlauks informēja, ka būvdarbi notiek Krasta, Kalēju, Mūsas ielā un Brīvības bulvārī. «Vēl aizvien strādājam ar dziļurbumiem, ceram, ka drīz visu paveiksim. Esam izvērsuši darbus pilsētas ielās, līdz ziemas sākumam gribam paspēt pēc iespējas vairāk,» tā G. Akmeņlauks.

Krasta ielā jāiegulda tikai ūdensvads. Darbu veicēja SIA «Siltums Jums», kas būvdarbiem nolīgusi Lietuvas apakšuzņēmējus, šajā posmā cauruli cer ieguldīt ar urbšanas metodi. G. Akmeņlauks atzīst, ka viegli nebūs – nāksies urbt dolomītu. Rakšana notiek Brīvības bulvārī un Kalēju ielā, kur tiek ieguldītas ūdens un kanalizācijas caurules.

«Pagaidām rit nelieli darbi mazajās ielās. Parka un Baznīcas ielā būs jāiegulda triju veidu caurules – ūdenim, kanalizācijai un lietus kanalizācijai,» tā G. Akmeņlauks. Autobraucējiem un gājējiem būs jārēķinās ar satiksmes ierobežojumiem.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Brīva vieta REKLĀMAI

Lapas Runā