Brīva vieta REKLĀMAI

Lai kanalizācijas tīrīšana noritētu bez problēmām

Savulaik kanalizācijas tīrīšana bija vienkāršāka un netraucēja ikdienai – tualetes parasti bija sausās un atradās kādu gabaliņu nostāk no dzīvojamās mājas. Mūsdienās neviens vairs nevēlas doties uz mazmājiņu ārā, īpaši ziemā, tāpēc parasti kanalizācijas sistēmu iebūvē mājās un pie tās.

Pilsētās dzīvojošiem parasti nav jālauza galva par kanalizācijas izvešanu un tīrīšanu, jo tur ir ierīkotas kanalizācijas akas (ko redzam kā kanalizācijas vākus uz ielām un kas dažiem ir gandrīz vai māņticības cēlonis). Ja kaut kas notiek ar kanalizāciju, tās tīrīšanas pienākumi gulstas uz mājas apsaimniekotāja pleciem, vienīgi, ja aizsērē kanalizācijas caurules, tad dzīvokļa īpašnieks var izvēlēties kādu no veikalā piedāvātajiem kanalizācijas tīrīšanas līdzekļiem un ar tā palīdzību iztīrīt caurules.

Privātmāju un lauku māju iedzīvotājiem kanalizācijas sistēmas izveide ir ļoti aktuāla un būtiska lieta, jo nepareiza tās ierīkošana var radīt nepatīkamas noplūdes un pārāk biežu vajadzību tīrīt kanalizāciju. Tāpēc, ceļot māju, ļoti rūpīgi jāpārdomā kanalizācijas sistēmas pareiza izveide, lai pēc tam nebūtu problēmas ar kanalizācijas tīrīšanu.

Kanalizācijas sistēmu ierīkojot, svarīgi ņemt vērā dažas lietas.
  • Cik cilvēku dzīvos mājā, cik ilgu laiku tajā uzturēsies – no tā būs atkarīgs kanalizācijas septiķu lielums.
  • Jāievēro kanalizācijas cauruļu slīpums, lai tās nekur nebūtu izvietotas taisni, citādi aizdambēsies.
  • Jānodrošinās ar papildu siltinājumu kanalizācijas caurulēm, lai ziemā tās neaizsaltu.
  • Cik augsti ir gruntsūdeņi, no tā būs atkarīga filtrācijas lauka novietošana.

Kāda būs piekļuve kanalizācijas septiķim, tai jābūt vieglai un ērtai, lai varētu kanalizāciju iztīrīt. Šo tīrīšanu parasti piedāvā firmas.

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Brīva vieta REKLĀMAI

Lapas Runā