Brīva vieta REKLĀMAI

Vai tiešām kanalizācija no Rīgas pils novadīta Daugavā?

No Pietiek lasītājiem esam saņēmuši satraucošu ziņu - tieši no Rīgas pils milzīga kanalizācijas caurule esot novadīta tieši Daugavā. Taču izrādās, ka patiesībā viss nav tik traki.

"Vai jūs nevarētu pārbaudīt, kāpēc no prezidenta pils milzīgu kanalizācijas cauruli - 400-500 mm - izvilkuši tieši Daugavā? Vai tiešām restaurācijas laikā visu drīkst? Cik ilgi var no upes taisīt lielu samazgu bedri? Viss tas taču nonāks Rīgas līcī. Tikai jūs varat novērst šo nejēdzību. Caurules izeja ir 100-150 metrus uz augšu no Vanšu tilta," ziņoja kāds lasītājs.

Tomēr pils apsaimniekotāja, VAS Valsts nekustamie īpašumi atbilde pēc situācijas noskaidrošanas apliecina, ka tik traki nav un uztraukumam nav pamata: "Lai atbildētu uz šo jautājumu, vērsāmies pie projekta „Rīgas pils Priekšpils rekonstrukcija un restaurācija, Pils laukumā 3, Rīgā” būvprojekta autoriem - pilnsabiedrības Pils projekts.

Lūk, atbilde - tas ir lietus kanalizācijas izvads, pa kuru tiek novadīti lietus notekūdeņi no Rīgas pils Priekšpils un Austrumu piebūves jumtiem un iekšpagalma. Šie notekūdeņi nesatur kaitīgas vielas. Turklāt šobrīd redzamā caurule ir aizsargcaurule (transporta radīto slodžu dēļ), kurai iekšpusē būs mazāka diametra caurule. Sadzīves kanalizācija ir novadīta pilsētas tīklā."

Nav komentāru :

Ierakstīt komentāru

Brīva vieta REKLĀMAI

Lapas Runā