Brīva vieta REKLĀMAI

Vides dienests pārbaudīs, vai Mārupītē ietek kanalizācija

Baltijas Jūrā ietek Daugava, Daugavā ietek Mārupīte, taču Mārupītē ietek arī daudz dažādi novadgrāvji un ir aizdomas, ka arī kanalizācija no privātmājām un daudzstāvu namiem Lielajā ielā, portālu "Delfi" informē biedrības "Par zaļu Pierīgu" pārstāvji. Laboratorijas analīžu rezultāti apstiprina biedrības aizdomas, tikmēr Mārupes pašvaldība vēl gaida VVD pārbaudes rezultātus.

Laboratorijā apstiprina aizdomas

"Ziemas laikā, pat -20 grādos, Mārupīte neaizsalsts, jo tajā tek siltie kanalizācijas notekūdeņi. Arī šķērsojot Mārupīti vai arī braucot pa to ar laivu, var sajust kanalizācijas smaku. Ir bijušas iedzīvotāju sūdzības, taču sūdi turpina tecēt," stāsta biedrības pārstāvji.

Lai iegūtu skaidrību, biedrības aktīvisti Mārupītes ūdens paraugus nodeva analīzēm sertificētā labaratorijā un analīžu rezultāti uzrāda, ka daudzkārt ir pārsniegts pieļaujamais ūdens piesārņojums. "Rezultāti parāda, ka paraugos noteiktās piesārņojošo parametru koncentrācijas rakturīgas neattīrītiem sadzīves notekūdeņiem. Augstā amonija slāpekļa koncentrācija un e-coli indekss pierāda, ka notekūdens ir ar augstu fekālā piesārņojuma līmeni," teikts SIA "Vides Audits" analīžu slēdzienā.

Pašvaldība gaida VVD atzinumu

Tikmēr Mārupes novada Dome apstiprina, ka biedrības ziņojumu ir saņēmusi un pašvaldības policija jau ir vērsusies Valsts vides dienestā.

Mārupes pašvaldībā nav speciālista, kas būtu kompetents izvērtēt biedrības iegūtos analīžu rezultātus. Patlaban par attiecīgo situāciju tiek gaidīts VVD atzinums, kas būs arī pamats pašvaldības turpmākajai rīcībai.

"Vēlamies vērst uzmanību tam, ka pašvaldība neatbild par daudzdzīvokļu namu attīrīšanas iekārtu notekcauruļu uzturēšanu, tāpēc negatīva VVD slēdziena rezultātā administratīvo atbildību par vides aizsardzības normatīvu neievērošanu nāktos uzņemties attiecīgo namu īpašniekiem vai apsaimniekotājiem," pauž pašvaldības pārstāvji.


1 komentārs :

  1. Sveiki,
    Vai meklējat likumīgu aizdevumu?
    Vai jūsu bankas jums ir atteikušas?
    Viena vai otra iemesla dēļ jums ir vajadzīga nauda.
    Jūs esat sirsnīgs un godīgs
    Jums ir nepieciešams kredīts, lai nomaksātu parādus, rēķinus vai
    īstenot projektu?
    Jums vienmēr ir iespēja.
    Vēl satraucošāk ir tas, ka mēs piedāvājam aizdevumus no €5000,
    ātri un uzticami, ar gada procentu likmi 3%. Mēs esam
    uzticams
    Ja jūs interesē, nevilcinieties sazināties ar mums tieši.
    pasts: marcdupon18@gmail.com

    AtbildētDzēst

Brīva vieta REKLĀMAI

Lapas Runā